Zucchinilasange med Keso

2 personer
 
Köttfärssås:
250g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
150g rotselleri
1 palsternacka
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater, á 400 g
2 msk strimlad färsk basilika eller 2 tsk torkad
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 tsk sambal oelek
 
Mellanlager:
1-2 zucchini eller lasangeplattor av fulkorn
250 g mager keso
 
Grönsallad
ev basillika till granering
 
1. Börja med köttfärssåsen. Skala och hacka eller riv lök, vitlök, morot, rotselleri och palstermacka. hetta upp stekpanna med olja. Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och köttfärs. Tillsätt krossade tomater basilika,salt peppar, och sambal oelek.. Koka på svag värme i cirka 20 minuter.
 
2. Hyvla zucchini med osthyvel till tunna breda skivor. Smörj en ungsfast form, täck botten med köttfärssås, lägg på zucchini eller lasangeplattor och ett lager keso. Upprepa tre gånger och avsluta med ett lager keso. 
 
3. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills lasangeplattorna mjuknat. Lägg folie om ytan riskerar bli bränd. Garanera gärna med basilika.
 
Smaklig måltid!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

resantillvarruset.blogg.se

Jag är en tjej på 19 år som går sista året i gymnasiet. Jag håller på med ett projektarbete som handlar om min viktminskning bland annat, men till största del handlar den om förberedelserna inför vårruset som jag ska springa i maj 2013. Det ni kommer att läsa om i bloggen är min kost, träning, mentala förberedelser och reflektioner. Hoppas ni blir inspirerade och lämna gärna kommentarer! Har ni frågor kan ni mejla till [email protected] eller fråga i inläggen!

RSS 2.0