Zucchinilasange med Keso
2 personer
Köttfärssås:
250g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
150g rotselleri
1 palsternacka
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater, á 400 g
2 msk strimlad färsk basilika eller 2 tsk torkad
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 tsk sambal oelek
Mellanlager:
1-2 zucchini eller lasangeplattor av fulkorn
250 g mager keso
Grönsallad
ev basillika till granering
1. Börja med köttfärssåsen. Skala och hacka eller riv lök, vitlök, morot, rotselleri och palstermacka. hetta upp stekpanna med olja. Fräs lök, palsternacka, rotselleri, morot och köttfärs. Tillsätt krossade tomater basilika,salt peppar, och sambal oelek.. Koka på svag värme i cirka 20 minuter.
2. Hyvla zucchini med osthyvel till tunna breda skivor. Smörj en ungsfast form, täck botten med köttfärssås, lägg på zucchini eller lasangeplattor och ett lager keso. Upprepa tre gånger och avsluta med ett lager keso.
3. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills lasangeplattorna mjuknat. Lägg folie om ytan riskerar bli bränd. Garanera gärna med basilika.
Smaklig måltid!


Kommentarer
Trackback